Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Το σχολείο εξοπλίζεται με βιντεοπροβολείς για κάθε τάξη!

Ο σύλλογος γονέών και κηδεμόνων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προμήθεια Projector (ηλεκτρονικούς βίντεο-προβολείς) για  χρήση στις τάξεις του σχολείου μας.
Παραλάβαμε με  χορηγία από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πλατανια (Κ.Ε.Δ.Π.) 2 βιντεοπροβολείς οι οποίοι προστέθηκαν στο οπλοστάσιο των δασκάλων.

Ο βιντεοπροβολέας στην τάξη βοηθάει ως το πιο σύγχρονο εποπτικό εργαλείο για μετάδοση της γνώσης χρησιμοποιώντας οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό υλικό στους υπολογιστές που δημιουργούν ή συλλέγουν οι δάσκαλοι από διάφορες πηγές. Τα εργαλεία αυτά βοηθάνε την εκπαιδευτική διαδικασία με το καλό δάσκαλο να γίνεται καλύτερος και τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα. Τα παιδιά είναι πιο προσηλωμένα, η γνώση αφομειώνεται γρηγορότερα, τα παιδιά συμμετέχουν πιο πολύ.
Αναλυτικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω δεσμό.
http://www2.e-yliko.gr/htmls/arctles/smartboard.pdf

στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται ο αντιπρόεδρος του ΚΕΔΠ. κ Χαρίτος Μπομπολάκης με τον εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων Δημ. Σχολ. Αλικιανου κατά την παράδοση παραλαβή της χορηγίας  των δύο βιντεοπροβολέων.



 Στόχος μας είναι κάθε τάξη να έχει καθημερινά τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα νέα εποπτικά μέσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που ο δάσκαλος - η ψυχή της εκπαίδευσης- μπορεί να προσφέρει.
Χρειαζόμαστε ακόμα 4 βιντεοπροβολείς για να πετύχουμε το στόχο μας, για το καλύτερο για τα παιδιά μας. Περιττό να πούμε βέβαια ότι την υποχρέωση για την κάλυψη της ανάγκης των σχολείων για διαδραστικούς πίνακες καλό θα ήταν να γίνουν από την πολιτεία ως οφείλει.
Οπως διαβάσαμε στα Χανιώτικα Νέα του Σαββάτου 11/1/2014 ξεκινάει ο Δήμος Χανίων ένα πρόγραμμα για την προμήθεια διαδραστικών πινάκων με Βιντεοπροβολέα, Ηλεκτρονικό υπολογιστή και ηλεκτρονική βάση με ανάδραση σε ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Χανίων.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση και του Δήμου Πλατανιά για τα σχολεία ευθύνης του.
Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά οφείλουμε να οχυρώσουμε τις νέες γενιές με υποδομές στην παιδεία για ένα καλύτερο μέλλον .



Δεν υπάρχουν σχόλια: